1 | ||
f(x)=( | +3√x)99 | |
x |
3√x | ||
α= | ||
x98 |
|
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(x+y)n= | xny0+ | xn−1y1+ | xn−2y2+...+ | x1yn−1+ | x0yn | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
wybieramy jako x a którą jako y), a więc współczynnik będzie równy | = | =99 | ||||||||||||||
1 | ||
a= | , b=√3{x} | |
x |
| ||||||||
ak+1= | *an−k bk | |||||||
| 1 |
| 3√x | ||||||||||||||||
*( | )99−k*3√xk}= | * | ⇔ | ||||||||||||||||
x | x98 |
k | 1 | |||
k−99+ | = | −98 | ||
3 | 3 |
4 | 4 | ||
k= | |||
3 | 3 |
| |||||||
=99 | |||||||
1 |
| 1 |
| 1 | |||||||||||||||||
( | +x1/3)99= | + | * | *(x1/3)1+... | |||||||||||||||||
x | x99 | x98 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |