matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiór liczb
laviorne:
Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiór liczb 𝑧 spełniających warunek: Re (𝑧+1/𝑧−1) = 2 Bardzo proszę o pomoc
11 lis 15:19
PW:
Miało być
z+1
z−1
czy tak jak napisałeś?
11 lis 17:16
Mila:
z≠1
z+1
v=
z−1
z=x+iy, x,y∊R
(x+1)+iy
(x−1)−iy
v=
*
po wymnożeniu"
(x−1)+iy
(x−1)−iy
x
2
−1+y
2
+2xyi
v=
(x−1)
2
+y
2
x
2
+y
2
−1
Re(v)=
(x−1)
2
+y
2
Rozwiąż teraz równanie:
x
2
+y
2
−1
=2
(x−1)
2
+y
2
11 lis 17:21
laviorne:
Dzięki wielkie! Pozdrawiam
11 lis 17:37
Mila:
11 lis 17:52
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick