matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
marian z zakopanego:
Proste y= 2x −1 i y= −mx −2 są prostopadłe. Jaką wartość ma parametr m? a) m=
1
2
b) m=−
1
2
c) m=2 d) m= −2
22 lut 16:59
driver:
m*m
1
=−1, 2*(−m)=−1, m=(−1):(−2)=
1
2
22 lut 17:04
marian z zakopanego:
dzięki
22 lut 17:35