matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wycznacz styczną do funkcji
Alan:
Hej, jak wyznaczyć styczną do wykresu funkcji znając tylko parę jej punktów(posiadam wykres tej funkcji) np A= (0,0005;1,13) B=(0,0010;1,16)
Δy
czyli
=60?
Δx
i co dalej?
10 lis 22:45