matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze, proszę o pomoc
Alicja:
Określić liczby rozwiązań układów rownan liniowych w zależności o parametru p, należącego do R metodą Gaussa. x+ (p−2)y− 2pz=4 px+(3−p) y + 4z= 1 (1+p)x + y+ 2(2−p)z =7 Proszę o pomoc byłabym wdzięczna
10 lis 19:52
Alicja:
Ktoś jest skory do pomocy ? ^^
10 lis 20:14
Alicja:
?
10 lis 21:07