1. Ustal dla jakich wartości parametru m równanie mx^2-(m-2)x+(m-2)=0 ma tylko d
Julia: 1. Ustal dla jakich wartości parametru m równanie mx2−(m−2)x+(m−2)=0 ma tylko dodatnie
rozwiązania.
10 lis 18:28
PW: Zaczbij od m = 0 − równanie jest wtedy liniowe − i ustal czy rozwiązanie jest dodatnie.
10 lis 18:32
Krzysiu: suma i iloczyn dodatnie
10 lis 18:33
Inka: Po sprawdzeniu dla m=0
Δ>0
x1+x2>0
x1*x2>0
10 lis 18:37
a@b:
jeszcze :
m≠0
10 lis 18:40
Inka: Ja zakladam iz Julia jest inteligentnym uczniem
Skoro PW napisal zeby zaczac od m=0 to potem jest oczywiste ze m≠0
10 lis 18:46
a@b:
Jak podajesz warunki , to podaj wszystkie!
10 lis 19:25
Inka: Stajesz sie zgryzliwa
10 lis 19:28
Eta:
Kto z kim "przystaje...."
10 lis 19:29
Inka: Przeciez mnie nie znasz to jak mozesz mnie osadzac ?
10 lis 19:31
a@b: 
10 lis 19:35
a@b: Bardzo się ostatnio zmieniłeś na niekorzyść ( to nie tylko moje zdanie)
10 lis 19:36
Inka: A ja Tobie
10 lis 19:36
10 lis 19:37
Inka: To chyba na złość bo wiesz ze mam cukrzyce
10 lis 19:39
a@b:
"przecież Cię nie znam"
10 lis 19:39
Inka: Z tej strony mnie znasz .Bo o tym kilka razy pisalem
Nie znasz mnie z innej
10 lis 19:41