nierówności trygono metryczne
Gangster: Prosze o rozpisanie przykładu ctg
2>1 bo nie moge sie polapac
10 lis 16:51
ABC:
a gdzie argument funkcji kolego? jedynka pełna, ucieczka w popłochu
10 lis 16:55
Gangster: ale jaki argument? doszedlem do tego momentu w zadaniu i utknalem
10 lis 16:58
salamandra: ctg
2x* − chodzi o x
10 lis 17:06
Gangster: a no tak tak rzeczywiscie ctg2x>1 jak to zrobic? zalezy mi na czasie
10 lis 17:07
salamandra: ctg2x = 1
ctg(x) = 1 v ctg(x) = −1, rozwiązujesz te dwa równania, rysujesz wykres ctg2x i odczytujesz
przedziały gdzie ctg2x > 1
10 lis 17:09
Gangster: a jak narysowac wykres ctg2x ?
10 lis 17:12
a@b:
10 lis 18:28