matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć wzór
Maciej:
Przekształć poniższe równanie T
1
k
* p
1
1−k
= T
2
k
* p
2
1−k
T
2
do postaci p
2
= p
1
* (
)
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">
k
k−1
T
1
10 lis 15:13
Maciej:
T
2
k
po
ma być do potęgi
T
1
k−1
10 lis 15:14