matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie stycznej do okregow
kacha:
napisz równanie wspólnej stycznej do okręgów x
2
+y
2
−2x−2y−2=0 i x
2
+y
2
−6x+2y−6=0
22 lut 16:20
M:
27 kwi 14:33
Podstawy Geometrii:
x
2
−2x+y
2
−2y−2=0 (x−1)
2
−1+(y−1)
2
−1−2=0 (x−1)
2
+(y−1)
2
=4 S=(1,1) r=2 x
2
−6x+y
2
+2y−6=0 (x−3)
2
−9+(y+1)
2
−1−6=0 (x−3)
2
+(y+1)
2
=16 S
1
=(3,−1) r
1
=4 Równania stycznych to y=3 oraz x=−1
27 kwi 14:49