Trygonometria
Butterfly: Rozwiąż nierówność:
8 lis 18:45
6latek: −x=2kπ to x=−2kπ i k∊Z
lub
masz miejsca zerowe teraz ustal przedzial
8 lis 19:42
Mila:
| | π | | √3 | |
−sin(x− |
| )≥ |
| /*(−1) |
| | 3 | | 2 | |
| 4π | | π | | 5π | | π | |
| +2kπ≤(x− |
| )≤ |
| +2kπ / + |
| |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
8 lis 19:55
Butterfly: sin(x−π/3)≤ −sinπ/3
x−π/3≤−π/3+2kπ
x=2kπ=2π*k
x−π/3=(π+π/3)+2kπ
x=4π/3+π/3=5π/3+2kπ
x∊<5π/3+2kπ, 2π+2kπ> ?
8 lis 20:29
Butterfly: Czy dobrze zostal zapisany przedzial?
8 lis 20:35
8 lis 20:43
Inka: Czy zapis przedzialu z 20 : 29 jest dobry ?
9 lis 10:47
Mila:
Dobry
9 lis 16:06
Inka: dziękuje
9 lis 16:24
Honoratka:
Ooo.... teraz "kawa zbożowa"?
9 lis 16:25
6latek: Ojj CBA vel CBŚ
To nie od kawy zbozowej ktora tez pije gdyz naduzywam naturalnej
Ten nick to od pseudonimu mlodej dzieczyny Danuty Sedzikowny zamordowanej przez UB
Miala taki pseudonim w czasie wojny walczac z Niemcami (nie z nazistami co probuje nam sie
teraz wmowic )
9 lis 16:36
6latek: Pozdrawiam
9 lis 16:37