wykres funkcji
Piotr: naszkicuj wykresy funkcji f i g podaj wzor funkcji g jej dziedzine , zbior wartosci i rownania
asymptop ,jesli wykres funkcji g otrzymujemy przez przesuniecie wykresu funkcji f{x}= 4/x o
3 jednostki w lewo
8 lis 12:05
6latek: | | 4 | | 4 | |
Wzor funkcji g(x)= |
| = |
| |
| | x−(−3) | | x+3 | |
8 lis 12:15
8 lis 12:16
6latek:

| | 1 | |
czarny y= |
| wychodzisz od tego bo jego wykres jest znany |
| | x | |
8 lis 12:20
6latek: D
f= R\{−3}
Z
wf=R|{0}
asymtota pionowa x=−3
asymptota pozioma y=0
8 lis 12:29