matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
ertert:
√
10−4*
√
6
/(2−
√
6
)+
√
8−2*
√
7
/(
√
7
−1)
7 lis 18:40
6latek:
Ogolnie
A+C
A−C
√
A±
√
B
=
√
+/−
√
2
2
gdzie A
2
−B=C
2
√
10−4
√
6
=
√
10−
√
96
A
2
−B= 100−96=4=C
2
to C=2
10+2
10−2
√
10−
√
96
=
√
−
√
=
√
6
−
√
4
=
√
6
−2
2
2
7 lis 18:51
Eta:
(2−
√
6
)
2
= 10−4
√
6
to
√
(2−
√
6
)
2
= |2−
√
6
|= −(2−
√
6
) (
√
7
−1)
2
=8−2
√
7
to
√
(
√
7
−1)
2
= |
√
7
−1|=
√
7
−1
−(2−
√
6
)
√
7
−1
W=
+
= −1+1=
0
(2−
√
6
)
√
7
−1
7 lis 20:10
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick