matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mat
mat:
n
n
2
/2
e
n/2
A=
(n/2)
n/2
B=n
n
2
A
lim
B
n→
∞
Jak ja obliczyc? Z osobna wychodzi
∞
, ale
∞
/
∞
to symbol nieoznaczony.
7 lis 18:19
Adamm:
A
e
n/2
1
2e
=
=
*(
)
n/2
→0
B
n
n
2
/2
(n/2)
n/2
n
n
2
/2
n
7 lis 18:33