matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg
Maciess:
Ktoś zerknie czy dobrze zapisałem jako sume?
n
n
n
n
n
a
n
=
+
+
+
+...+
n
3
n
3
+1
n
3
+2
n
3
+3
(n+1)
3
n
a
n
=∑
od k=1 do 3n
2
+3n+2
n
3
+k−1
7 lis 16:25
Adamm:
jest ok
7 lis 16:31
Maciess:
a
n
→3 (?)
7 lis 16:33