Prawdopodobieństwo Całkowite
LUKI332: Mamy dwie skrzynki z piwem. W pierwszej skrzynce jest 12 Żywców i 3 Tyskie, a w drugiej 16
Żywców i 4 Tyskie. Rzucamy kostką do gry. Jeżeli wypadnie liczba oczek większa od 4, to
losujemy piwo z pierwszej skrzynki, w przeciwnym wypadku losujemy piwo z drugiej skrzynki.
Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania Żywca. Poproszę odpowiedz do tego zadania , i jeszcze
jak zrozumieć to prawdopodobieństwo
6 lis 19:50
janek191:
| | 1 | | 12 | | 2 | | 16 | |
P(Ż) = |
| * |
| + |
| * |
| = ... |
| | 3 | | 15 | | 3 | | 20 | |
6 lis 19:54
LUKI332: Dziękuję , w sumie superancko bo mi wyszło tak samo wynik =12/15
6 lis 19:56
V: czyli czas tylko zajmujesz, bo to rozumiesz
6 lis 22:19
LUKI332: Nie wszystkie zadania, wole się upewnić u ekspertów 😋
6 lis 22:24