kto sprwadzi ???
Problem: Punkty A=(−2,1) C=(2,3) są przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD.Pole tego kwadratu jest
równe.
d= IACI=a√2
P=a2
IACI=√(1+2)2+(−2−3)2
IACI=√32+(−5)2
IACI=√9+25
IACI=√34
6=a√2
√34=a√2
i nie wiem co dalej i czy dobrez wogole
22 lut 14:03
Zielona Gałązka: źle obliczony jest odcinek AC ale całe rozumowanie dobre

Podpisz współrzędne punktu A jako x
1 i y
1 a współrzędne C jako x
2 i y
2.
Zobacz jaki jest wzór na długość odcinka AC.
Tam pod pierwiastkiem powinno być (x
2 − x
1)
2 + (y
2 − y
1)
2.
Popraw obliczenia.
22 lut 14:27