punkty skupienia
wok:
a=(3n2+2/3n2+1){6n2+2 * sin π/2 *n
podstawiam k= 3n2 i mam wtedy wyniki z pierwszej części e−2 ale nwm co z sin π/2 * n
5 lis 23:00
Adamm: sin(π/2) to jest przecież 1
5 lis 23:13
wok: Czyli mogę zapisać: e−2 * 1 * n to ∞, czy mam to n dopisać obok π?
5 lis 23:17
Adamm: spójrz z mojej perspektywy. Trudno się domyślić jak interpretować to co podałeś
5 lis 23:20
wok: no właśnie taki zapis jest w zadaniu, więc pewnie mogę to interpretować jako sin π/2 * n, a nie
jako
sin πn/2 tylko, że jakby wtedy nie wiem po co dawali to sin π/2 skoro to i tak nic nie zmienia.
Czyli w przypadku, gdy to jest e−2 * 1 * n = ∞ to nie ma to punktów skupienia?
5 lis 23:31