1 | x−2 | |||
lim x−−>0 | − | |||
x2 | x3−x |
(x2−1)−x(x−2) | ||
= | = U{ | |
x2(x2−1) |
1 | 1−2x | |||
= | * | →∞ | ||
x2 | 1−x2 |
1 | 2−x | 1 | 1 | 2−x | |||||
− | = | ( | − | ) | |||||
x2 | x−x3 | x | x | 1−x2 |
1 | (1−x2) − x(2−x) | 1 | 1−2x | |||||
= | * | = | * | |||||
x | x(1−x2) | x | x(1−x2) |
x3−x−x2*(x−2) | ||
lim x→0 | = | |
x2*(x3−x) |
2x−1 | ||
=lim x→0 | = | |
x2*(x2−1) |
1−2x | 1 | |||
=lim x→0 | =[ | =∞ | ||
x2*(1−x2) | 0+] |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |