matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozklad na czynniki pierwsze
Dream:
W(x)= x9−x7−x3+x
4 lis 17:29
Cy-57MAKS:
x
9
−x
7
−3x+x=x(x
8
−x
6
−x
2
+1) dla x
8
−x
6
−x
2
+1 jest W(1)=0 dokoncz sobie Masz tam wpisz a otrzymasz ten wielomian mozna przeczytac tak W(x)= 9x−7x−3x+x
4 lis 17:39