matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra
Butterfly:
Algebra Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiór liczb "z" spełniających warunek:
z+i
Re(
)=2
z−1
4 lis 11:01
jc:
Okrąg (bez jednego punktu) lub prosta.
z+i
z+i
+ (
)
*
=4
z−1
z−1
z+i
z
*
−i
+
=4
z−1
z
*
−1
(z+i)(z
*
−1)+(z−1)(z
*
−i)=4(z−1)(z
*
−1) 2zz
*
−3z+iz −3z
*
−iz
*
+4=0
3−i
3+i
(z−
)(z
*
−
)=1
2
2
3−i
|z−
|=1
2
3−i
Okrąg o środku w punkcie
i promieniu 1.
2
Sprawdź rachunki!
4 lis 13:17
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick