matematykaszkolna.pl
odwrotne proporcjonalności marrro: Basen można napełnić, otwierając którykolwiek z trzech zaworów. Otwarcie pierwszych dwu pozwala napełnić basen w czasie o 2 godziny dłuższym niż otwarcie drugiego i trzeciego zaworu, natomiast otwarcie zaworów pierwszego i trzeciego pozwala napełnić basen w czasie dwa razy krótszym niż otwarcie dwu pierwszych. Napełnienie basenu, gdy otwarte są wszystkie trzy zawory, trwa 2 godziny 40 minut. Ile trwa napełnienie basenu, gdy otwarty jest tylko jeden zawór?
4 lis 08:18
Mietek z fabryki żyletek: otwarty jeden ale który? pierwszy , drugi czy trzeci?
4 lis 08:20
marrro: Taka treść. Pewnie trzeba podać dla każdego.
4 lis 08:29
ABC: bardzo jestem ciekaw kto ci dał takie zadanie , moda na nie minęła jakieś 60 lat temu pierwszy zawór sam otwarty − 8 godzin drugi −24 godziny trzeci − 4 godziny 48 minut
4 lis 10:09
ABC: już widzę , to praca kontrolna rozszerzony poziom z Politechniki Wrocławskiej Nieładnie, dobrze że nie dałem pełnego rozwiązania.
4 lis 10:24
6latek : Moze i moda przemija ale idea pozostaje .
4 lis 10:31
ite: Zad. 4/ z tego zestawu akurat wczoraj było. Czekamy na następne.
4 lis 10:32
ABC: idea oszukiwania będzie trwać dopóki ludzkość nie wyginie ...
4 lis 10:32
ite: Ale ten kurs jest dobrowolny! Chyba, że w jakiejś szkole jest to obowiązkowa część przygotowania do matury. A zadania bardzo przyjemne.
4 lis 10:40
6latek : Przeciez to bardzo szybko sie zweryfikuje czy oszukiwal czy nie Ja nie wiem jak teraz jest ale chyba powiedzmy po dwoch etapach ,nastepuje przyjazd na uczelnie i tam pisza egzamin .Nastepuje weryfikacja wiedzy Jesli jest dobry to ma niebo . No chyba ze za te etapy korespondencyjne jakas gratyfikacja jest
4 lis 10:42
ABC: cytat z tej strony "Naszym celem jest nauczenie przyszłych studentów uczelni technicznych samodzielnej analizy zadania, samodzielnego znalezienia poprawnego rozwiązania oraz samodzielnego zapisania rozumowania wraz z odpowiednimi komentarzami."
4 lis 10:50
marrro: Halo halo. Trochę się zagalopowaliście. Termin nadsyłania prac był do połowy października. Poza tym widzę, że zniknęły moje posty między 10:09, a 10:24, w których pytam pana Mądralińskiego ABC o sposób zapisania równań, ale pisz także, że to zadanie z Politechniki Wrocławskiej. Niczego zatem nie wykryliście, a słowo oszustwo jest nie na miejscu, więc wypraszam sobie. Poza tym na żadne studia już się nie wybieram. Mam blisko 50 lat i dla odświeżenia wiadomości, i ćwiczenia umysłu rozwiązuję sobie różnego rodzaju zadanka. Ot co. Cała filozofia.
4 lis 11:57
marrro: Sorki, prace trzeba było nadesłać do połowy września, a nie października jak napisałem.
4 lis 12:03