matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć ostatni podpunkt gdzie jest B n A'
Julia:
Przy danych : P(A) =1/2, P(B) =2/3, P(A u B) = 4/5, oblicz: P(A n B), P(A−B), P(B n A').
3 lis 21:17
ite:
P(B ∩ A') = P(A U B) − P(A)
3 lis 21:47
Julia:
Dziękuję!
4 lis 20:36