Wyznacz dziedzinę
Adrian: Witam, mam zadanie wyznaczyć dziedzinę
√−x2
Wyszło mi coś takiego:
−x
2 ≥ 0
x
2 ≤ 0
x ≤ 0
Df: (−
∞;0>
Mógłbym prosić o sprawdzenie i korektę w razie potrzeby?
2 lis 23:03
Adamm:
x2≤0 ⇒ x = 0
2 lis 23:09
Mila:
−x2=(−1) *x2
−1*x2≥0 nierówność jest spełniona tylko dla x=0 w każdym innym przypadku (−x2) jest ujemne.
2 lis 23:11
Adrian: O, dziękuję za wyjaśnienie
2 lis 23:21
Mila:
Witaj Adamm, przepraszam, że przez pomyłkę usunęłam Twój wpis o liczbie.
Teraz go skopiuję.
Jak tam studia, dużo masz zajęć? Ciekawa jestem, czy dużo osób "odpadło"?
3 lis 00:20
Adamm:
Dzień dobry, wczoraj po prostu zasnąłem.
Zajęć teraz mam dosyć mało, a praktycznie każdy przedmiot jest na swój sposób
ciekawy, więc nie narzekam. Druga sprawa, że trzeba myśleć o jakiejś pracy licencjackiej.
Większość ludzi na razie 'trzyma się życia', nie wiem ile dokładnie, wydaje mi się
że z 40 odpadło jakieś 10 osób.
Pozdrawiam.
3 lis 09:26
Mila:

Powodzenia.
3 lis 17:38