matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wartości parametru m
dominika:
wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których okręgi o równaniach (x−m)
2
+(y−5)
2
=16, (x−3)
2
+(y−5)
2
=36 maja dokładnie jeden punkt wspólny.
22 lut 12:28
tim:
https://matematykaszkolna.pl/strona/473.html
Okręgi mają jeden punkt styczny, gdy r1 + r2 = |AB| Wyznacz r1 i r2 − najpierw.
22 lut 12:29