os symetrii
Tłumok: Wyznacz osie symetrii odcinka AB. A=(−1,−2) B=(3,2)
1 lis 10:51
Rumbarak : Pierwsza os symetrii to prosta AB
napisz jej rownanie
Druga os symetrii to symetralna odcinka AB
Bedzie to prosta prostopadla do odcinka AB i przechodzaca przez jej srodek
Wyznacz srodek odcinka AB
Wyzancz wspolczynnik kierunkowy prostej prostopadlej do prostej AB
Napisz rownanie tej prostej prostopadlej
1 lis 11:00
Tłumok: pierwsza prosta mi wyszla jak w odpowiedzi, ale mam problem z drugą bo wychodzi mi y=−x−1
a powinno y=1−x
1 lis 11:18
Tłumok: juz wyszlo dzieki
1 lis 11:27