−2+6i−2(1+5i) | −2+6i+2(1+5i) | |||
t= | lub t= | |||
2 | 2 |
2i−2√3 | 2i+2√3 | |||
z=−2i, Δ=−4+16=12⇔z= | lub z= | |||
2 | 2 |
5π | ||
φ= | ||
4 |
|
| |||||||||||||||
zk=√2*(cos | + i sin | ) dla k=0,1,2 | ||||||||||||||
3 | 3 |
5π | 5π | |||
z0=√2*(cos | +i sin | )= | ||
12 | 12 |
√2*(√3−1 | √3+1 | |||
= | +i | ⇔ | ||
2√2 | 2√2 |
√3−1 | √3+1 | |||
z0= | − | *i | ||
2 | 2 |
13π | 13π | |||
z1=√2*(cos | +i sin | )= .... licz sam | ||
12 | 12 |
7π | 7π | |||
Z2=√2*(cos | +i sin | = | ||
4 | 4 |
√2 | √2 | |||
=√2*( | − | *i=1−i | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |