Prawdopodobieństwo
z: Z talli 52 kart wybieramy losowo bez zwracania jedną kartę, a następnie z pozostałych drugą
kartę. Niech A oznacza zdarzenie, że za drugim razem wybrano kartę koloru kier, zaś B −
zdarzenie, że za pierwszym razem wybrano kartę koloru innego niż kier. Oblicz
prawdopodobieństwo warunkowe
P(A|B) i wskaż poprawne odpowiedzi:
A) P(A|B) = 13/51
B) P(A|B) = 13/51 * 39/52
C) P(A|B) = 39/52
D) P(A|B) = 13/52
Proszę o pomoc. Najpierw licze omegę
(52 po 1)*(51 po 1) i nei wiem co dalej
30 paź 19:43
Blee:
| | | |
P(A|B) = |
| =  |
| | | |
30 paź 20:25
30 paź 20:25