Zadanie z prawdopodobieństwa
BoosterXS: | | 1 | | 4 | |
P(A\B)= |
| oraz P(B)= |
| Oblicz P(A∩B). |
| | 3 | | 5 | |
Czy ktoś zechce pomóc z tym zadaniem?
Cały czas wychodzi mi inna odpowiedź niż w odpowiedziach.
30 paź 17:35
Blee:
tam jest A
\B czy A
|B
30 paź 17:38
Blee:
Bo jeżeli to pierwsze − to życzę powodzenia:
| | 1 | | 4 | |
1 < |
| + |
| = P(A\B) + P(B) ≤ P(B') + P(B) = 1 |
| | 3 | | 5 | |
więc 1 < 1
30 paź 17:40
BoosterXS: W zbiorze była ukośna kreska, więc błąd autorów. Faktycznie musi chodzić o prawdopodobieństwo
warunkowe.
30 paź 17:41
Blee:
| | P(AnB) | |
P(A|B) = |
| ... więc ile może być równe P(AnB) ..... hmmmmmm ..... hmmmmmm |
| | P(B) | |
30 paź 17:41
BoosterXS: Dzięki Blee
30 paź 17:46