Funkcje,logarytmy
Dawid: Potrzebuje tego jak najszybciej, z góry bardzo dziekuje za odp

1.Oblicz pochodną funkcji
a) y = 3x4− 5x3+ 2x −4
b) y = (2x2−x)(10x+4)
2.Narysuj wykres funkcji y = 4x i omów jej własności
3.Średnia arytmetyczna liczb: 3,1,1,0,x,0 jest równa 2. Oblicz x
4.Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych wybieramy losowo jedną liczbę. Oblicz
prawdopodobieństwo otrzymania liczby podzielnej przez 15.
5. Liczba log24 jest równa:
A. 2log2+log20
B. log6+2log2
C. 2log6−log12
D. log30−log6
30 paź 14:38
BAI PING TING: Nie żartuj
30 paź 14:42
Jerzy:
Popraw zapis pierwszego zadania.
Czy rzeczywiście nie jesteś w stanie narysować wykres funkcji liniowej ?
Czy wiesz, co to jest średnia arytmetyczna ?
Zad. 5)
B) log6 + 2log2 = log6 + log22 = log6 + log4 = log(6*4) = log24
30 paź 14:44
Jerzy:
Zad 4)
Liczb naturalnych dwucyfrowych jest: 99 − 9 = 90
Wypisz liczby podzielne przez 15
30 paź 14:46
Dawid: takie dostałem polecenia

Słowo w słowo przepisałem
30 paź 14:51
Jerzy:
Co ty bredzisz ? f(x) = 3x4 − 5x3 + 2x − 4 ? Z pewnością nie !
30 paź 14:56
Dawid: 1 zad.
a) y=3x(do potęgi 4)−5x(do potęgi 3)+2x−4
b)y=(2x(do potegi 2)−x)(10x+4)
2 zad
Narysuj wykres funkcji y = 4(potęga x) i omów jej własności
30 paź 14:58
Jerzy:
Na lewo od tego okna masz pokazane, jak się zapisuje np. potęgi ( pierwsza linijka).
a) f'(x) = 12x3 − 15x2 +2
b) f(x) = 20x3 +8x2 −10x2 − 4x = 20x3 − 2x2 − 4x
f'(x) = 60x2 −4x − 4
30 paź 15:06
PW: Do której godziny trwa ta klasówka?
30 paź 15:10
Dawid: Mam na jutro przynieść, ale nie wiedziałem ze tak szybko zostanie udzielona mi pomoc. A ja z
matematyki kompletnie nic nie umiem, nie moja bajka..
30 paź 15:12
Blee:
Dawid −−−− może i 'nie twoja bajka', ale jeżeli nie będziesz potrafił obliczyć średniej
arytmetycznej, to jak Ty sobie w życiu poradzisz? Ciebie będą 'rąbać na prawo i lewo'
wszelkiego rodzaju oszuści i 'promocje'.
30 paź 16:02
BAI PING TING: Bleee wybacz ale to jest zwykly patentowany leń ktory juz od szkoly podstawowej i gimazjum
olal totalnie matematyke bo mu w zyciu nie bedzie potrzebna
Wyrazenia algebraiczne sa w 7 klasie .Nie potrafi wymnozyc nawiasow ? Bez jaj . Nie potrafi
dodac i podzelic?
Pochodne to chyba 3 klasa liceum
30 paź 16:30