matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna kierunkowa
Paulina:
Oblicz pochodną kierunkową podanych funkcji we wskazanym kierunku: f(x,y)=\sqrt(x
2
+y
2
) w punkcie (0,0) w kierunku v=(1,\sqrt(3))
26 paź 20:35
V:
https://www.youtube.com/watch?v=a2e8WF1Mt9I
26 paź 21:06