26 paź 20:04
Mila:
Chyba |4x2−2x|<|x|?
26 paź 20:07
6latek: 4x−2x=2x
|2x|=2|x|<|x|
Dobrze przepisane ?
26 paź 20:07
6latek: Dobry wieczor
Milu 
Powiem Ci ze chyba juz sie na ta chwile
przezadaniowalem
26 paź 20:09
Nikto0: Sugerujecie że źle przepisałam zadanie?
26 paź 20:13
Nikto0: Aha. Jest dobrze przepisane. Ale w treśxi nie ma napisane żeby posłużyć się rysunkiem
26 paź 20:15
6latek: a przepisalas żle ?
26 paź 20:15
Nikto0: Dobrze.
26 paź 20:16
ICSP: |4x − 2x| < |x|
|2x| < |x|
2|x| < |x|
|x| < 0
brak rozwiązań.
26 paź 20:17
6latek: Nie musi byc napisane
jesli dobrze to popatrz co napisalem 20 : 07 i wyciagnij wniosek
26 paź 20:18
26 paź 20:34
ICSP: Jest znacząca różnica między
4x − 2x oraz 4 − 2x
Nierówności, równania , założenia należy przepisywać z szczególną uwagą
(4 − 2x)
2 < x
2
// masz różnice kwadratów wygodniej jest skorzystać ze wzoru a
2 − b
2
(4 − 2x − x)(4 − 2x + x) < 0
(3x − 4)(x − 4) < 0
26 paź 20:50
Mila:
Pisałam, że źle przepisane zadanie
26 paź 22:05
Nikto0: A można do tego sporządzić rysunek taki jak w 20:04
27 paź 09:16
Jerzy:

Niebieska: y = |x|
Zielona: y = |4 − 2x|
27 paź 09:57