liczby zespolone
liczby zespolone: Przedstaw liczbę zespoloną z=√2+√2 + i√2−√2 w postaci trygonometrycznej.
26 paź 16:02
liczby zespolone: Mam moduł |z| = 2. Dobrze? Nie wiem, co robić dalej.
26 paź 16:07
liczby zespolone: Wartość funkcji trygonometrycznych wychodzi taka, że muszę przybliżać... a tak chyba nie można.
26 paź 16:07
26 paź 16:08
liczby zespolone: A mogę prosić o jakieś wyjaśnienie? Chyba nie jestem jeszcze na tym poziomie, by zrozumieć
powyższy zapis
26 paź 16:17
liczby zespolone: | | 1+√22 | |
Rozumiem, jak powstało, że cos(z) = √ |
| , ale co dalej − nie mam pojęcia. |
| | 2 | |
26 paź 16:21
liczby zespolone: | | π | |
Jak na tej podstawie doszliśmy do wniosku, że arg(z) = |
| ? |
| | 8 | |
26 paź 16:28
26 paź 16:29
liczby zespolone: thx
26 paź 16:59