matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
po kolei
Jan Kowalski:
Oblicz, dla jakich x to równanie jest spełnione |x+1| = x+1
26 paź 15:25
ICSP:
|a| = a dla a ≥ 0 x + 1 ≥ 0 ⇒ x ≥ −1
26 paź 15:27
Ge'er:
definicja wartosci bezwzglednej |x+1|=x+1 dla x≥−1
26 paź 15:29