matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
lier:
2/
√
n+2
+
√
n
2/n/n
1
/
2
+2/n
1
/
2
+ n/n
1
/
2
2 przez
∞
=0?
25 paź 13:47
lier:
i jeszcze jedno −5n/n+
√
n
2
+5n
chodzi mio omianownik n/n+
√
n
2
/n
2
+
√
5n/n
2
25 paź 13:53
ICSP:
2
lim (
+
√
n
) =
∞
√
n + 2
−5n
lim (
+
√
n
2
+ 5n
) =
∞
n
25 paź 13:55
lier:
dziękuję
25 paź 14:05