Podobno z V klasy🤔
Dziadek: Sinx/(3n)=
25 paź 10:52
Blee:
ale co to ma być
25 paź 11:12
PW: Dizadek, w V klasie nie mówi się o czymś takim jak sinus. Poza tym to co napisałeś jest
bez sensu (nie jest zgodne z powszechnie używanymi sposoba,i zapisu).
25 paź 11:24
ICSP: | | π | |
Jak dla mnie to jest sinus całkowy w punkcie nx przesunięty o |
| |
| | 2 | |
25 paź 11:25
PW: Tam jst kreska ułamkowa, której nie zauważyłem. Czy to jest
🤔
Ułamerk jak ułamek, ale co z nim zrobić?
25 paź 11:33
ite:

Może podobnie jak tutaj (podpatrzone w necie)!
Angielskiego uczą się już od czwartej klasy.
25 paź 12:09
janek191:
| | sin x | |
Może powinno być |
| |
| | 3 x | |
| | sin x | | 1 | | sin x | | 1 | |
lim |
| = lim |
| * |
| = |
| |
| | 3x | | 3 | | x | | 3 | |
x→0 x→0
25 paź 12:20
Dziadek: Zobaczyłem taki wpis na TT i też nie wiedziałem co to jest. Cieszę się, że nie jestem aż takim
głąbem. Podoba mi się wynik 6😁
25 paź 16:08
ite:

Polecam jeszcze ten sposób działania (też podpatrzone w necie).
25 paź 16:29
25 paź 16:37
Jerzy:
| | log2 | | 2 | |
Ja widziałem studenta, który skracał tak: |
| = |
| |
| | log3 | | 3 | |
25 paź 16:40