matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
signum
kamil:
sgn(y) co to za funkcja?
25 paź 10:13
Jerzy:
To tzw. funkcja "znak" f(x) = sgn(x) = 1 dla x > 0 = 0 dla x = 0 = − 1 dla x < 0
25 paź 10:17
Pan Kalafior:
sgn(y) = 1 dla y>0, −1 dla y<0, 0 dla y = 0 sgn(0) jest kwestą sporną
25 paź 10:18