Liczby
d.rws: Uzasadnij, że liczba
m = √ 3 + 2√2 + √ 6 − 4√2
jest całkowita.
22 lut 00:24
Eta:
setki zadań , tego typu już było, poszukaj w podobnych postach , jak coś ... to pisz
... pomozemy
22 lut 00:26
Godzio: skoro
Eta tego nie powiedziała to ja powiem

rozpisz liczbe pod pierwiastkiem tak żeby był to wzór skróconego mnożenia
22 lut 00:28
Eta:
no dobrze, pomogę

3+2
√2= ( 1+
√2)
2
6−4
√2= ( 2−
√2)
2
√a2= |a|
więc |1+
√2| +|2−
√2|= 1+
√2+2−
√2= 3
22 lut 00:30
Eta:
Hehe, "Eta" nawet podała gotowca
22 lut 00:30
Eta:
Będzie "dziękuję"? ... czy nie?
22 lut 00:35
Godzio:
troche trzeba bedzie czekać
22 lut 00:42
d.rws: Baaaaardzo dziękuję
22 lut 15:13
Godzio: heh, jedyne 14 godzin i 31 min
22 lut 23:23
miki:

ale zawsze coś
22 lut 23:34