matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
%%%:
Długość jednej przekątnej rombu zmniejszono o p procent, a długość drugiej przekątnej zwiększono o p procent Wiedząc,że pole rombu zmniejszyło się o 64% Oblicz p
24 paź 22:24
Mila:
e*f
P=
2
p
p
(e+
e)*(f−
f)
100
100
P
1
=
2
p
2
(1−
)*e*f
100
2
100−64
e*f
=
*
2
100
2
p
2
36
(1−
)=
100
2
100
64
p
2
=
100
100
2
6400=p
2
p=80%
24 paź 23:36
Eta:
(1−p)*f *(1+p)*e
fe
=0,36*
/*2/fe
2
2
1−p
2
=0,36 ⇒ p
2
=0,64 ⇒ p=0,8 p=80%
=======
24 paź 23:37
Eta:
24 paź 23:37
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick