matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ulamki okresowe
Ogorek:
x=1(5) y=3(12) y−x x:y
24 paź 19:50
janek191:
A gdzie są przecinki?
25 paź 07:52
piotr:
14
x =
9
103
y =
33
25 paź 07:55
janek191:
14
x = 1,(5) =
9
103
y = 3,(12) =
33
więc
103
14
309
154
155
y − x =
−
=
−
=
= 1,(56)
33
9
99
99
99
25 paź 08:01