funkcje
123: Wyznacz dziedzinę i zbadaj, czy funkcja
| | | |
f (x) = |
| jest parzysta, czy nieparzysta. |
| | x2019*arctgx | |
x2019 ·arctgx
24 paź 19:18
san: up
27 paź 20:46
Adamm:
wiesz co to jest dziedzina?
27 paź 20:47
filofil: sphere of one's activity
27 paź 20:53
san: Czy zapis jest na pewno dobry?
27 paź 20:55
asd: .
28 paź 20:34
Blee:
funkcja jest nieparzysta
| | arc sin3(−x/3) | | arcsin3(x/3) | |
f(−x) = |
| = − |
| = −f(x) |
| | (−x)2019*arctg(−x) | | x2019arctgx | |
D
f = <−1; 0) u (0,1>
28 paź 20:53