matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie całek nieoznaczonych
arka17:
x
4
Oblicz całkę ∫
dx
x
2
+ 1
23 paź 22:54
jc:
x
4
x
4
−1 + 1
(x
2
−1)(x
2
+1)+1
1
=
=
=x
2
−1 +
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
23 paź 22:58
arka17:
dziękuje bardzo
23 paź 23:01