matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory skroconego mnozenia
Dzban:
(1−3
√
3
)
2
=
23 paź 19:13
abcd:
a=1 b=3
√
3
(a−b)
2
= a
2
−2*a*b+b
2
wedlug tego wzoru licz
23 paź 19:16
janek191:
Nie znasz wzoru ( a − b)
2
= a
2
− 2 a*b + b
2
23 paź 19:16
Dzban:
Dzięki
23 paź 19:21