dffd
Burczyk: Narysować zbiory spełniające warunki:
conj(z−1) = z−1
23 paź 17:54
Słoniątko:
z−1−conj(z−1)=0
2 Im (z−1)=0
Im(z−1)=0
23 paź 18:01
ite:
zapisz z jako x+iy, podstaw to do równania i policz
23 paź 18:02
23 paź 18:23
ite: obydwoma sposobami → y=0
23 paź 18:25
jc:
(z−1)*=z−1
z*=z
z∊R
23 paź 18:50
Burczyk: Jasny gwint!
Źle treść przepisałem, przepraszam.
Powinno być: conj(z−i) = z−1
23 paź 19:38
Burczyk: To jak będzie to wyglądać?
23 paź 22:07
jc: (z−i)* = z−1
z − z* = 1 − i
z=a+bi
z−z* = 2bi = 1−i
Równanie nie ma rozwiązania.
23 paź 22:37
Burczyk: Dzięki
24 paź 13:19