granica
ol: an=(n+5/n)n
n+5 pod jednym ułamkiem.
23 paź 11:54
Blee:
wskazówka: granica Eulera
23 paź 11:55
23 paź 11:56
ol: e5
analogicznie spróbuje
an=(n2+6/n2)n2
(1+6/n2)n2= e6
23 paź 11:57
23 paź 11:58
Jerzy:
11:58 dotyczy 11:56
23 paź 11:58
Jerzy:
11:57 OK.
23 paź 11:59
ol: dziękuję
23 paź 12:00
Jerzy:
No i oczywiście: 11:58 ma być: ea
23 paź 12:01
jc: (n+5/n)n > nn →∞
23 paź 12:04
abcd: Rozwiazywalem przyklady z etrapeza i tak wlasnie robil .
23 paź 12:07
jc: abcd, rozwiązujesz inne zadanie.
23 paź 12:12