matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w zadaniu
Ania:
BŁAGAM O POMOC
Napisac równanie peku prostych o wspólnym wierzchołku w punkcie P(a, b),
n − 3
gdzie a = 2 log
√
3
27, b = lim (przy n→ nieskończoność) ( 1 +
)
3
4 + 2n
21 lut 23:32
Godzio:
√
3
x
= 27 3
1/2x
= 3
3
1
3 =
x
2
x=6 tyle moge zrobić
22 lut 00:47
Julek:
Mylisz się... a = log
√
3
27
2
√
3
a
= 27
2
(3
1/2
)
a
= (3
3
)
2
3
1/2a
= 3
6
1
a = 6
2
a = 12
22 lut 06:45