matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pokaż, że przeliczalny jest zbiór: ( Analiza matematyczna )
Ania:
Pokaż, że przeliczalny jest zbiór: ( Analiza matematyczna ) A = { [a; p] c R a,p ∊ Q} B = { (a; p) ∊ R
2
a.p ∊Q} |A| = |B|
21 paź 22:24