asymptota
kola: Nie wiem jak tu znaleźć asymptotę
20 paź 18:58
ABC:

2x+1=2(x+1/2)
przesuwasz odpowiednio wykres
asymptoty x=−1/2 oraz y=0
20 paź 19:00
kola: Dziękuję, a jak to we wzorze zrobić ?
20 paź 19:03
ABC:
ale o jaki wzór ci chodzi? miałeś już granice funkcji przerobione?
20 paź 19:09
kola: nie
20 paź 19:16
ABC:
| | a | |
to bez tego wzoru nie zrozumiesz, przyjmij na wiarę że funkcja typu f(x)= |
| ma osie układu |
| | x | |
jako asymptoty i że wędrują one wraz przesuwanym wykresem w ten sam sposób
20 paź 19:21
kola: 
fajnie, ale mimo to dzięki
20 paź 19:27