proszę o rozwiązanie
anna: rozwiąż równanie
3
x =t i t>0
| t+2 | | t−2 | |
| = |
| po wykonaniu mam |
| t+3 | | t−4 | |
−3t =2
i dalej nie wiem
20 paź 18:24
ICSP: | | 2 | |
Skoro t > 0 i tobie wychodzi t = − |
| to równanie nie posiada rozwiązań rzeczywistych. |
| | 3 | |
20 paź 18:26
anna: dziękuję
20 paź 18:30
PW: Ni ma rozwiązań. Ale założenia co do mianowików pominęłaś.
20 paź 18:31
6latek: Rownanie nie ma rozwiazan
20 paź 18:31
anna: mianownik to
t ≠ −3 i t ≠ 4
czy teraz dobrze
20 paź 18:38