Pochodne
ruka: Dzień dobry, mam problem z zadaniem poniżej:
f'=a(x4 −2x2b2+b4)−c
Starałem się używać wzorów do rozwiązania, ale niestety nic mi nie wychodzi, jeśli jest ktoś
kto mógłby pomóc mi z uzyskaniem odpowiedzi tej pochodnej byłbym wdzięczny.
20 paź 17:46
Jerzy:
f’(x) = a(4x3 − 4b2x)
20 paź 17:49
6latek: Jesli liczymy po x to tak
f'= (a)' *(x4−2x2b2+b4)+a*(x4−2x2b2+b4)'−(c)'
f'=0*(x4−2x2b2+b4)+a*(4x2−4xb2)−0=
20 paź 18:01
V: a jeśli c, to f"(c) = −1
20 paź 18:19
jc: Jakie jest polecenie?
20 paź 19:20
Jerzy:
Pewnie policzyć pochodną funkcji f(x), ale zapisał: f’ = ......
20 paź 20:10
Jerzy:
@małolat, [af(x)]’ = af’(x)
20 paź 20:11
6latek: Policzylem to ze wzoru na pochodna iloczynu − pochodna roznicy
Wydajemi sie ze dobrze .
20 paź 20:17
6latek: Jerzy 
Dopiero zaczalem wielomiany . Pochodne pozniej wezme ,o wiele pozniej .
20 paź 20:20
Jerzy:
Popracujemy
20 paź 21:24