⎧ | x2y'+y4=0 | |
⎩ | y(1)=1 |
y4 | ||
y'=− | ||
x2 |
dy | y4 | ||
=− | |||
dx | x2 |
y4 | ||
dy=− | dx | |
x2 |
y4 | ||
dy = − | dx | |
x2 |
dy | dx | ||
=− | |||
y4 | x2 |
1 | 3−3Cx | ||
=− | doszedłem do tego momentu, co teraz zrobić ? | ||
y3 | x |
1 | 1 | |||
− | y−3 = | + C | ||
3 | x |
1 | −3 − 3Cx | ||
= | |||
y3 | x |
−x | ||
y3 = | ||
3 + 3Cx |
−1 | ||
1 = | ||
3 + 3C |
3√x | ||
y = 3√−x/(3 − 4x) = | ||
3√4x − 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |